Lähtöinen 30. marraskuu 
24.marraskuu 2009 - Yleistä
30 marraskuuta 1939 syttyi Suomen ja Neuvostoliiton välillä sota, jota kutsutaan Talvisodaksi. Sota päättyi Moskovan rauhansopimukseen, jossa Suomi luovutti 13 prosenttia maa-alueistaan ja toiseksi suurimman kaupunkinsa, Viipurin, Neuvostoliitolle. Suurin osa tuosta 13 prosentista oli Karjala aluetta. Karjalassa asuneet suomalaiset joutuivat evakkoon omista kodeistaan sodan aikana.

Tästä päästäänkin aasinsillalla toiseen saman tapaiseen tapahtumaan tai ainakin siltä tuntuu, kun joutuu lähtemään omasta kodistaan. Vaikka yrittänyt kaikinkeinoin hoidata kotia jollakin tavoin. Uudesta asunnosta ei ole mitään hajuakaan. Tavaroita on elämän matkalla kertynyt jonkin verran, että niitä ei niin nopeasti tässä nyt pakkaa ja vielä on kaksi lemmikkikissaa Essi ja Nemo. Nemohan ei ole alkujaan mun vaan ex:ni kissa ja se vaan jäi mulle hoidettavaksi yli puolivuotta sitten. Siitä on tossa ajassa tullu perheenjäsen, vaikka onki vielä aika rasavilli iän takia. Olin täsä suunnitellut, että lähen tästä kämpästä sitten, ku saan määrätyt rahat määrätystä paikasta tililleni... mut lähtö tuliki nyt. Mitä tässä nyt mitään oikein kunnolla suunnitella, ku kaikki menee perseelleen...

Onhan täsä noit asuntoja kyselty kaikkialta, mutta AINA joku este. Joskus esteenä on ollut velkani - niitähän o jokaisella tai sitten että sulla kaksi kissaa... Muutamassa paikassa sanottu, että kirjoita tosta toi hakemus joka on voimassa seuraavat kolme kuukautta heillä....ei ny perkele mulla oo aikaa odottaa mitään kolmea kuukautta, ku täsä ny tarttis olla uuskämppä jo 1. joulukuuta.

"Eilen unessain näin joutsen, joka käski vuorille kulkemaan."


Olo itelläni on kuin evakkolaisella tai ainaki siltä tuntuu ny. En tästä lähtii enää vietä mitään nimipäiviä, kun tämä helvatun muutto tapahtuu. Tuon 30. marraskuun muistan vaan talvisodan alkamispäivänä. Kiitos meille urheille veteraaneille, jotka sodassa puolisti meidän pientä piskuista maatamme isolla kädellä ja keksellisyydellään suurta mahtavaa Neuvostoliittoa vastaan.

Kiitos vaan tästä vuodesta, kun en tiedä koska seuraavan kerran pystyy kirjoittamaan tänne blogiini tekstiä.
kommentoi ( 973 näyttöä )   |   ( 3 / 923 )
Lokakuun kaunehin... 
19.lokakuu 2009 - Yleistä
Syksyiset päivät vaan pimeytyvät ja mieli siinä synkistyy - tätä tekstiä naputellasi istun pimeässä huoneeni nurkassa. Onhan syksy kaunista aikaa, vaikka me yleensä ajatellaan pessimisesti, kun vettä sataa päivästä toiseen ja tuulee "monsuunin" tyylillä. Parin viikon päästä on jo marraskuu ja silloin PITÄISI maan peittyä valkeaan huntuunsa. Turha tässä aatella, että Etelä-Suomi saa tuon valkean hunnun päällensä. Jos sitä lunta tänne etelään tulee niin sekin katoaa jo seuraavana päivänä.

Ruoska - "Helvettiin jäätynyt" se sopii erittäin hyvin tähän hetkeen.


En ny oikein keksi mitä sitä täsä nyt kirjoitaisi ja samalla kertoisi teille rakkaat lukiani (heheh). No sen voin kertoa, että olin tän kuukauden alussa Viking Line Isabella -laivalla kattomassa Vesa-Matti Loirin konserttia. Veskun oli erittäin hyvä monella eri tavalla. Hän on todellinen laulujen tulkitsija ja osaa ottaa yleisön huomioon. Menkää ihmeessä kattomaan hänen konsertteja ja kertokaa mielipiteeni.


kommentoi ( 949 näyttöä )   |   ( 3 / 889 )
Urheilun riemua 
17.syyskuu 2009 - Yleistä, Urheilu
Eipä täsä tullut pitkään aikaan kirjoitettua yhtään mitään blogiini. Joten aattelin, että sitä voisi taas kirjoittaa jotain älyvapaata tekstiä, kuten ennenkin. Aihetta en ole vielä keksinyt, mutta nyt kirjoitan sitä mitä tulee ensimmäisenä mieleeni ja mitä sormet naputtelee sen mun näppäimistä teidän luettavaksi. Onhan tota aikaa onkin täsä viimeisestä kirjoituksesta vierähtänyt, mutta kuitenkaan ei ole aikaa ollut kirjoittaa mitään tekstiä vaan tehdä kaikkea muuta.

Jääkiekkokausikin alkoi Suomessa
Tossa 10.9. alkoi SM-liiga kausi muutamilla pienillä "yllärillä" kuten toi, että Tepsi kävi hakemassa Hämeenlinnasta 2 pistettä. Lappeenrannasta nähtiin vielä suurempi yllätys, kun SaiPa yllätti todellisesti housut nilkoissa Oulun Kärpät numeroin 4-0. Luulen, että tästä kaudesta tulee mielenkiintoinen kaikinpuolin.
Mestis kausi alkoi pienellä varaslähdöllä Vaasassa Sport vastaan TuTo Turusta pelillä. Turkulaiset siinäki pääsi yllättämään, vaikka ottelun voittajasta ei pitänyt olla mitään epäselvää eli Sport...toisin kävin ja tulee käymään tämän kauden aikana useamminki Vaasalaisille, koska he potevat sitä mestaruuden krapulaa tämän kauden.

Tein vielä oman arvion, että millainen tulee olemaan runkosarjataulukko SM-liigassa ja Mestiksessä.

SM-Liiga 2009-10

01. KalPa
02. HPK
03. Blues
04. Kärpät
05. Pelicans
06. Jokerit
------------------
07. TPS
08. JYP
09. HIFK
10. Ilves
------------------
11. Tappara
12. Ässät
13. Lukko
14. SaiPa
Mestis 2009-10

01. Jokipojat
02. KooKoo
03. Jukurit
04. Hokki
------------------
05. TuTo
06. Sport
07. Kiekko-Vantaa
08. D Team
------------------
09. RoKi
10. LeKi
11. HeKi
12. SaPKo

Listat on tehty suurella tietämyksellä ja eikä missään tilanteessa olla kotiinpäin vedetty.


1 kommentti ( 994 näyttöä )   |   ( 3.1 / 959 )
Berliinin MM-kisat  
19.elokuu 2009 - Urheilu
Kun kissa on poissa, hiiret hyppii pöydille.

Tuli tossa viime kertaisessa jutussa mainittua, että Berliinin MM-kisat ovat B-tasoiset kisat. No, tällä kertaa täytyy hieman perua sanoja ja sanoa, että kyllä nämäkin kisat jäävät historiaan. Muttei samalla tavalla, kuin Helsingin MM-kisat 2005. Kaikkihan muistavat sen "pienen" sademyräkän, joka muka yllätti kaikki toimitsijat....HAHAH.

Onhan se ikävää kun urheilija joutuu jättämään kaikista tärkeimmän kisan loukkaatumisen tai jonkun muun takia väliin. On tullut suuria ja hieman pienempiä yllätyksiä noissa kisoissa. Yhtenä yllätyksenä voidaan todellakin pitää miesten moukarinheiton karsinnassa töpeksinyt O-P. Karjalainen, joka jäi karsintaan. Samassa lajissa saatiin sitten finaalissa todellista shokkia, kun unkarilainen Krisztián Pars oli hallinnut tämän kauden tilastojen valossa moukarinheittoa, mutta jäi kisassa neljänneksi. Voittajaksi kruunattiin Olympiavoittaja Sloveniasta Primož Kozmus tuloksella 80.84.

Jälleen katkesi näissä kisoissa yksi "ennätys" suomalaisilta ja se on, että naisten keihäsfinaalissa ei nähty suomalaista kilpailijaa. Jokaisessa edellisissä kisoissa on ollut keihäsfinaalissa ainakin yksi suomalainen naisheittäjä. Tällä kertaa edes kokemuskaan auttanut yhtään Mikaela Inbergiä. Naisten keihäsfinaalissa nähtiin ensimmäisellä heitolla jo voitto heitto , jonka heitti Saksan kokenut heittäjä Steffi Nerius 37, heitolle tuli mittaa 67,30.

Kengännauha auki sija 8.
Kyllä meillä sitä epäonnea aina löytyy, vaikka kaikki pitäisi ottaa rennosti. 3000 m estejuoksija Jukka Keskitalopääsi just ja just finaaliin semifinaaleista. Finaaleissa jatkui tuo pienimuotoinen epäonni Jukalla, kun jo ensimmäisellä kierroksella hänellä aukesi toisesta kengästä nauha. Eipä tainut hänet paljonkaan haittaa tuo auennut kengännauha, kun sijoituksesi tuli 8. ja oli toiseksi paras eurooppalainen. Ylen haastattelussa Jukka tokaisi, että "On se nyt perkele, kun 28-vuotias poika ei osaa kengännauhoja sitoja. Kyllä minä ne kahdelle umpparille laitoin."


Bolt toiselta planeelta
Jamakalainen Usain Bolt räjäytti Berliinin yleisurheilun stadionilla todellisen pommin 100 metrin finaalissa, mutta tällä kertaa tuo pommi oli iloinenpommi. Hän juoksi aivan uskomattoman ajan 9.58, ku edellinen maailman ennätys oli hänen halussa ajalla 9.69.
Onko hän todellakin jamakailta vai jostain ulkoavaruudesta? Sitä me tässä saadaan vaan miettiä, kun katsellaan alla olevaa videota.


Uskomaton miesten 100 metrin finaalijuoksu.kommentoi ( 958 näyttöä )   |   ( 3 / 940 )
14. elokuuta 2009 
14.elokuu 2009 - Yleistä
Enpä oikein keksi mistä tällä kertaa kirjoitaisin, mutta pakkohan sitä nyt jotain edes kirjoittaa. Tänäänhän on elokuun 14. päivä, mutta ei kuitenkaan mitään erikoista tapahtunut historiassa. On muutamia tapahtumia joista voisi mainita lyhyesti, että vuonna 1896 Yukonin territoriossa Kanadassa tehty kultalöytö joka johti Klondiken kultaryntäykseen ja vuonna 1966 syntyi elokuvatähti Halle Berry. Siinäpä tuli tämän päivän "tärkeimmät" asiat kerrottua.

Musiikkia korvilleni, kiitos!!
Nyt voisin jo keskittyä kirjoittamaan jostain muusta. Tätä tekstiä tässä, kun kirjoittelen niin kuuntelen samalla tyttöbändiä nimeltä The Freza. Bändin tyttöset Rosa (laulu & basso), Sanni (kitara), Iiris (koskettimet & taustalaulu), Viivi (rummut) osaavat soittaa ja laulaa ainakin mun mielestä. Tuli heihin tutustua kesäkuun loppu puolella Riihimäki Rockissa. Toivon heille kaikkea hyvää tässä kovassa ja julmassa musiikkibisneksessä, koska he ovat vielä nuoria ja viehättäviä neitosia vuosimallia 1992. On heiltä ilmestynyt tähän mennessä kaksi pitkäsoitto albumia Black and White (2008) ja Good Night, Sleep Well (2009).


Aivan pakko kuunnella ja katsoa tää video.

Kun olen kuunnellut ja katsonut ton videon niin tulee hyväolo, ainakin mulle kokopäiväksi. On se oikeasti mukava välillä huutaa paineet sisältä ulos, kun kaikki on mennyt päin sitä itseään...kyllä tiedätte mitä tarkoitan.
Nyt on itseltäni lähtenyt tämä päivä hyvin käytiin, kun sain vihdoin ja viimein kirjoitettua uuden tekstin tähän blogiini. Vaikka teksti ei ole taaskaan mikään järisevän hyvä...ainakaan mun mielestä. Toivon itselleni, että jatkossa tulee hieman parempia tekstejä.

Ainii....huomenna 15. elokuuta alkaa Berliinin MM-kisat vai pitäisikö sittenkin sanota, että kisat on B-tasoiset MM-kisat yleisurheilussa. Syy tohon on se, että jo moni urheilija on joutunut jättää kisat väliin loukkaantumisen tai kilpailukiellon takia jne...
Itse toivon, että O-P. Karjalainen ottaa mitalin noista kisoista ja nyt se enää hänen heitoista kiinni, koska ensiksi kaksi valkovenäläistä on kärynyt dopingeista ja edellispäivänä japanilainen Koji Murofushi ilmoitti ettei osallistu kisoihin keskenkuntoisena. Hän saavutti 2004 Ateenassa Olympiakultaa ja 2008 Pekingissä Olympiapronssia.

Hyvää päivän jatkoa!
3 kommenttia ( 985 näyttöä )   |   ( 3 / 897 )

<< <Edellinen | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Seuraava> >>