Urheilun riemua 
17.syyskuu 2009 - Yleistä, Urheilu
Eipä täsä tullut pitkään aikaan kirjoitettua yhtään mitään blogiini. Joten aattelin, että sitä voisi taas kirjoittaa jotain älyvapaata tekstiä, kuten ennenkin. Aihetta en ole vielä keksinyt, mutta nyt kirjoitan sitä mitä tulee ensimmäisenä mieleeni ja mitä sormet naputtelee sen mun näppäimistä teidän luettavaksi. Onhan tota aikaa onkin täsä viimeisestä kirjoituksesta vierähtänyt, mutta kuitenkaan ei ole aikaa ollut kirjoittaa mitään tekstiä vaan tehdä kaikkea muuta.

Jääkiekkokausikin alkoi Suomessa
Tossa 10.9. alkoi SM-liiga kausi muutamilla pienillä "yllärillä" kuten toi, että Tepsi kävi hakemassa Hämeenlinnasta 2 pistettä. Lappeenrannasta nähtiin vielä suurempi yllätys, kun SaiPa yllätti todellisesti housut nilkoissa Oulun Kärpät numeroin 4-0. Luulen, että tästä kaudesta tulee mielenkiintoinen kaikinpuolin.
Mestis kausi alkoi pienellä varaslähdöllä Vaasassa Sport vastaan TuTo Turusta pelillä. Turkulaiset siinäki pääsi yllättämään, vaikka ottelun voittajasta ei pitänyt olla mitään epäselvää eli Sport...toisin kävin ja tulee käymään tämän kauden aikana useamminki Vaasalaisille, koska he potevat sitä mestaruuden krapulaa tämän kauden.

Tein vielä oman arvion, että millainen tulee olemaan runkosarjataulukko SM-liigassa ja Mestiksessä.

SM-Liiga 2009-10

01. KalPa
02. HPK
03. Blues
04. Kärpät
05. Pelicans
06. Jokerit
------------------
07. TPS
08. JYP
09. HIFK
10. Ilves
------------------
11. Tappara
12. Ässät
13. Lukko
14. SaiPa
Mestis 2009-10

01. Jokipojat
02. KooKoo
03. Jukurit
04. Hokki
------------------
05. TuTo
06. Sport
07. Kiekko-Vantaa
08. D Team
------------------
09. RoKi
10. LeKi
11. HeKi
12. SaPKo

Listat on tehty suurella tietämyksellä ja eikä missään tilanteessa olla kotiinpäin vedetty.


1 kommentti ( 961 näyttöä )   |   ( 3.1 / 927 )
Berliinin MM-kisat  
19.elokuu 2009 - Urheilu
Kun kissa on poissa, hiiret hyppii pöydille.

Tuli tossa viime kertaisessa jutussa mainittua, että Berliinin MM-kisat ovat B-tasoiset kisat. No, tällä kertaa täytyy hieman perua sanoja ja sanoa, että kyllä nämäkin kisat jäävät historiaan. Muttei samalla tavalla, kuin Helsingin MM-kisat 2005. Kaikkihan muistavat sen "pienen" sademyräkän, joka muka yllätti kaikki toimitsijat....HAHAH.

Onhan se ikävää kun urheilija joutuu jättämään kaikista tärkeimmän kisan loukkaatumisen tai jonkun muun takia väliin. On tullut suuria ja hieman pienempiä yllätyksiä noissa kisoissa. Yhtenä yllätyksenä voidaan todellakin pitää miesten moukarinheiton karsinnassa töpeksinyt O-P. Karjalainen, joka jäi karsintaan. Samassa lajissa saatiin sitten finaalissa todellista shokkia, kun unkarilainen Krisztián Pars oli hallinnut tämän kauden tilastojen valossa moukarinheittoa, mutta jäi kisassa neljänneksi. Voittajaksi kruunattiin Olympiavoittaja Sloveniasta Primož Kozmus tuloksella 80.84.

Jälleen katkesi näissä kisoissa yksi "ennätys" suomalaisilta ja se on, että naisten keihäsfinaalissa ei nähty suomalaista kilpailijaa. Jokaisessa edellisissä kisoissa on ollut keihäsfinaalissa ainakin yksi suomalainen naisheittäjä. Tällä kertaa edes kokemuskaan auttanut yhtään Mikaela Inbergiä. Naisten keihäsfinaalissa nähtiin ensimmäisellä heitolla jo voitto heitto , jonka heitti Saksan kokenut heittäjä Steffi Nerius 37, heitolle tuli mittaa 67,30.

Kengännauha auki sija 8.
Kyllä meillä sitä epäonnea aina löytyy, vaikka kaikki pitäisi ottaa rennosti. 3000 m estejuoksija Jukka Keskitalopääsi just ja just finaaliin semifinaaleista. Finaaleissa jatkui tuo pienimuotoinen epäonni Jukalla, kun jo ensimmäisellä kierroksella hänellä aukesi toisesta kengästä nauha. Eipä tainut hänet paljonkaan haittaa tuo auennut kengännauha, kun sijoituksesi tuli 8. ja oli toiseksi paras eurooppalainen. Ylen haastattelussa Jukka tokaisi, että "On se nyt perkele, kun 28-vuotias poika ei osaa kengännauhoja sitoja. Kyllä minä ne kahdelle umpparille laitoin."


Bolt toiselta planeelta
Jamakalainen Usain Bolt räjäytti Berliinin yleisurheilun stadionilla todellisen pommin 100 metrin finaalissa, mutta tällä kertaa tuo pommi oli iloinenpommi. Hän juoksi aivan uskomattoman ajan 9.58, ku edellinen maailman ennätys oli hänen halussa ajalla 9.69.
Onko hän todellakin jamakailta vai jostain ulkoavaruudesta? Sitä me tässä saadaan vaan miettiä, kun katsellaan alla olevaa videota.


Uskomaton miesten 100 metrin finaalijuoksu.kommentoi ( 923 näyttöä )   |   ( 3 / 901 )
14. elokuuta 2009 
14.elokuu 2009 - Yleistä
Enpä oikein keksi mistä tällä kertaa kirjoitaisin, mutta pakkohan sitä nyt jotain edes kirjoittaa. Tänäänhän on elokuun 14. päivä, mutta ei kuitenkaan mitään erikoista tapahtunut historiassa. On muutamia tapahtumia joista voisi mainita lyhyesti, että vuonna 1896 Yukonin territoriossa Kanadassa tehty kultalöytö joka johti Klondiken kultaryntäykseen ja vuonna 1966 syntyi elokuvatähti Halle Berry. Siinäpä tuli tämän päivän "tärkeimmät" asiat kerrottua.

Musiikkia korvilleni, kiitos!!
Nyt voisin jo keskittyä kirjoittamaan jostain muusta. Tätä tekstiä tässä, kun kirjoittelen niin kuuntelen samalla tyttöbändiä nimeltä The Freza. Bändin tyttöset Rosa (laulu & basso), Sanni (kitara), Iiris (koskettimet & taustalaulu), Viivi (rummut) osaavat soittaa ja laulaa ainakin mun mielestä. Tuli heihin tutustua kesäkuun loppu puolella Riihimäki Rockissa. Toivon heille kaikkea hyvää tässä kovassa ja julmassa musiikkibisneksessä, koska he ovat vielä nuoria ja viehättäviä neitosia vuosimallia 1992. On heiltä ilmestynyt tähän mennessä kaksi pitkäsoitto albumia Black and White (2008) ja Good Night, Sleep Well (2009).


Aivan pakko kuunnella ja katsoa tää video.

Kun olen kuunnellut ja katsonut ton videon niin tulee hyväolo, ainakin mulle kokopäiväksi. On se oikeasti mukava välillä huutaa paineet sisältä ulos, kun kaikki on mennyt päin sitä itseään...kyllä tiedätte mitä tarkoitan.
Nyt on itseltäni lähtenyt tämä päivä hyvin käytiin, kun sain vihdoin ja viimein kirjoitettua uuden tekstin tähän blogiini. Vaikka teksti ei ole taaskaan mikään järisevän hyvä...ainakaan mun mielestä. Toivon itselleni, että jatkossa tulee hieman parempia tekstejä.

Ainii....huomenna 15. elokuuta alkaa Berliinin MM-kisat vai pitäisikö sittenkin sanota, että kisat on B-tasoiset MM-kisat yleisurheilussa. Syy tohon on se, että jo moni urheilija on joutunut jättää kisat väliin loukkaantumisen tai kilpailukiellon takia jne...
Itse toivon, että O-P. Karjalainen ottaa mitalin noista kisoista ja nyt se enää hänen heitoista kiinni, koska ensiksi kaksi valkovenäläistä on kärynyt dopingeista ja edellispäivänä japanilainen Koji Murofushi ilmoitti ettei osallistu kisoihin keskenkuntoisena. Hän saavutti 2004 Ateenassa Olympiakultaa ja 2008 Pekingissä Olympiapronssia.

Hyvää päivän jatkoa!
3 kommenttia ( 957 näyttöä )   |   ( 3 / 867 )
Jyväskylä Rock Festival 14. - 15.08.2009 
02.elokuu 2009 - Tapahtumat
Laajavuori, Jyväskylä

Lippujen hinnat
Perjantai 30 e / ennakko, 35 e / portti
Lauantai 30 e / ennakko, 35 e / portti
2 päivää perjantai – lauantai 45 e / ennakko, 50 e / portti
Rock`n`Roll Circus –sarjalippu 155 e / ennakko ( vain www.eiransirkus.fi )

Liput vaihdetaan rannekkeisiin festivaaliportilla.
Alle kouluikäiset ilmaiseksi vanhempiensa seurassa.
Järjestäjä ei korvaa vahingoittuneita tai kadonneita lippuja ja rannekkeita.

Perjantai 14.08.
klo 16:00 portit auki
Radio Jyväskylä Stage (päälava)
 • klo 16:30 Raaka-aine
 • klo 17:30 Järjestyshäiriö
 • klo 19:00 Beats & Styles feat. Michael Monroe
 • klo 21:00 Matti Nykänen
 • klo 23:00 Apulanta
The Voice Stage
 • klo 17:00 Home Junior
 • klo 18:15 Fintelligens
 • klo 20:00 Uniklubi
 • klo 22:00 PMMP
Lauantai 15.08.
klo 14:00 portit auki
Radio Jyväskylä Stage (päälava)
 • klo 15:30 Morian
 • klo 17:00 Bloodpit
 • klo 19:00 Mokoma
 • klo 21:00 Diablo
 • klo 23:00 Eläkeläiset
The Voice Stage Stage
 • klo 15:00 Substances
 • klo 16:00 Samae Koskinen ja Hänen Taikabändinsä
 • klo 18:00 Klamydia
 • klo 20:00 Don Johnson Big Band
 • klo 22:00 Stam1na

Klubit
Inferno
Perjantaina & Lauantaina Jyväskylä Rock 2009 - VIRALLINEN JATKOKLUBI
Pub Katse
Perjantaina SaraLee
Lauantaina Nicole

1 kommentti ( 938 näyttöä )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 493 )
Tonnikala lasange 
02.elokuu 2009 - Ruokavinkit

Tosa yhtenä päivänä kaveri oli ostanut jääkaappiini kukkakaalin, jota en voi millään sietää. Syytä en tähän hätään keksi, mutta kuitenki se karsee. No, sopivasti itel oli rahat melkein finaalissa, joten oli pakko kehitellä tosta saamarin kukkakaalista jotain syötävää ja tuli idea tehä LASAGNE.
Astelin pikkuhiljaa kauppaan ja ostin sieltä lasagnelevyjä, tomaattipyrettä, sipuleita ja pari tonnikalapurkkia. Juu todellakin tonnikalapurkkeja. Aattelin todellakin yhdistää perinteiset lasagnelevyt ja tonnikalasta tehdyn kastikkeen yhteen.

Vasemmalla on Tonnikalakastike ja oikealla kukkakaalikastike.
© AnaGonda - info@japyh.com
Vasemmalla on tonnikalakastike ja oikealla kukkakaalikastike.

Ohje:
250 g lasagnelevyjä

TONNIKALAKASTIKE:
370 g (2 tölkkiä) Tonnikalapurkkia (hienonnettuna vedessä)

2 kpl sipulia
70 g tomaattipyrettä
3 dl kasvislientä
grillimaustetta

VALKOKASTIKE: Bechamelkastike
(kukkakaalikastike)
60 g voita tai margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
12 dl maitoa tai keitinvesi
4 dl juustoraastetta
suolaa
pippuria

Tonnikalakastike: Laita kattilaan tonnikala hiutaleet, silputut sipulit ja tomaattipyree. Sekoita kattilassa olevat ainekset sekaisin ja lisää sitten kasvisliemi. Hauduta vain 10 min, välillä sekoittaen. Mausta.

Valkokastike: Pilko kukkakaali pieneksi ja keitä kattilassa niitä 5 minuuttia. Sulata rasva, lisää jauhot ja puolikypsät kukkakaalit sekaan ja kiehauta. Lisää säästetty keitin vesi kukkakaaleista tai lisää maito. Keitä miedolla lämmöllä n 5 min. Mausta ja sekoita joukkoon hieman juustoraastetta.

Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros tonnikalakastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä vieri viereen. Levitä levyjen päälle tonnikalakastiketta ja valkokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia 3-4 vuoan koosta riippuen. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175 astetta 45-50 minuuttia.

Tällaiselta se sitten näyttää, kun unohdin laittaa juustoraastetta päälle.
© AnaGonda - info@japyh.com
Tällaiselta se sitten näyttää, kun unohdin laittaa juustoraastetta päälle.

1 kommentti ( 2042 näyttöä )   |   ( 3 / 993 )

<< <Edellinen | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Seuraava> >>