Legendaarinen ottelu Turussa 
26.syyskuu 2010 - Yleistä, Urheilu
Vanha taistelupari TPS-Jokerit kohtasivat eilen Turkuhallissa SM-liiga ottelussa. Ottelu oli sekava alusta lähtien ja legendaarisesta pelistä ei ollut tietoakaan.

Ensimmäinen erä oli aivan surkeaa katottavaa. Kumpikaan joukkue ei oikeastaan hallinnut peliä, kun pelkästään pieniä hetkiä. Tepsin puolustus on erittäin haavottuvainen monella tavalla. On puhuttu, että Juuso Akkanen toisi fyysisyyttä ja käsiä TPS:n puolustukseen. Niin tuossa ollaan todella väärässä, kun ensimmäisessä erässä hän oli kuutamolla omalla puolustusalueella. Hän seisoi aina väärässä paikassa ja eikä saanut Jokerit pelaajia siiretty pois maalivahdin edestä. Atte Engrenkin hermoili yllättävän paljon TPS:n maalilla. Välillä tuli mieleen ne ajat kun TPS:n maalia vartioi Fredrik Norrena huonoina päivinä. Engren sylki erittäin paljon kiekkoja eteensä ja joissain kohdissa hän yritti avata peliä nopeasti, vaikka seisoi Jokerit pelaajia. Erän lopussa vasta päätuomarit Antti Boman ja Petri Tuomisto astuivat kaukalossa esiin antamalla 3 jäähyä, joista kotijoukkue TPS sai 2x2 minuuttia ja vierasjoukkue 1x2 minuuttia.

Toisessa erässä nähtiin komeita maaleja kolmin kappalein. Päätuomarit pitivät erää omissa taskuissaa vai pitäiskö enemmin sanoa pilleissään. HEHEH!
Engren oli hieman varmempi torjunnoissa, mutta kuitenkaan ei vielä näkynyt sitä viime kautista varmaa Attea.
TPS päätti eränsä maailman lapsellisempaan ja typerimpään jäähyyn "Liikaa monta pelaajaa jäällä". EI HYVÄ! Jäähyn kärsi tulospelaaja Jussi Tapio.
Jokereiden ylivoimassa ei näkynyt eikä kuulunut muuten, kuin laitojen paukunnoilla, kotijoukkueen yleisön tapauksilla TPS:n purkujen ansiosta ja linjatuomarien vihellyksillä paitsion merkeissä. Pari onnistunutta maalia kuitenkin tuli ylivoimalla Jokereille, kun jäähyaika oli loppussa niin Tepsin pelaajilla herpantui ote.

Kolmaskin erä alkoi TPS:n kohdalta erittäin huonolla tavalla, kun kapteeni Ville Vahalahti otti jäähyn ajassa 40:00. Erässä nähtiin pari jäähyä Jokereiden osalta ja Tepsin osalta jäähy ja komea tasoitus maali Jarkko Hattusen tekemänä. Kun 60 minuuttia oli pelattu tätä ns. legendaarista ottelua valotaululla oli lukemat 2-2, joten oli edessä vielä jatkoaika. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, vaikka Ville Vahalahti otti kaikin puolin typerän jäähyn hyökkäyspäässä. Jokerit eivät saaneet tehtyä ylivoimalla maalia kuitenkaan. Edelleen peli oli tasan ja edessä Voittomaalikilpailu.

Voittomaalikilpailu
TPS
Marko Kivenmäki -
Marko Virtala -
Janne Hauhtonen +

Janne Hauhtonen -

Jokerit
Jukka Hentunen +
Ben Eaves -
Teemu Pulkkinen -

Jukka Hentunen +Tähdistöpelaajat:
Markus Nordlund, TPS 1 tähti
Teemu Pulkkinen, Jokerit 2 tähteä
Jukka Hentunen, Jokerit 3 tähteä


Ottelu päättyi 2-3 Jokereille.PS. Kyllä on pakko myöntää, että TPS tarvitsee kentälle jo Max Kolun ärsyttämään vastustajan pelaajia.
1 kommentti ( 967 näyttöä )   |   ( 3 / 789 )
Rehvastelua tähän kauteen! 
24.syyskuu 2010 - Uutiset, Urheilu
Elämän meno on mennyt kokoajan hullummaksi ja hullummaksi. On aivan sama minkä täsä ottais esimerkiksi nyt. Oon täsä huomannu, että ihmiset ovat toisilleen enimmäkseen epärehellisiä puheissaan ja antaa pelkkiä turhia lupauksia. Kuitenki vielä niitäkin ihmisiä, jotka osaa olla rehellisiä ja pitävät lupauksistaan kiinni.

SML kausikin alkoi
SM-liiga alkoi niin sanotulla paikalliskierroksella HIFK-Jokerit 5-3, Ilves-Tappara 1-5, KalPa-JYP 3-2, Kärpät-SaiPa 1-2, Lukko-Ässät 2-3, TPS-HPK 5-4.
Viime kauden mestarijoukkue TPS kohtasi kotonaan viime kauden hopeajoukkueen HPK:n. Ennen ottelua nostettiin Turkuhallin kattoon mestaruusviiri muiden viirien viereen. Mestaruusviiri oli TPS:lle 11 (1956, 1976, 1989-91, 1993, 1995, 1999-2001, 2010) ja lisäksi katossa roikkuu kolme jäädytettyä pelinumeroa 3 Timo Nummelin, 11 Saku Koivu ja 23 Hannu Virta.

Mestaruusjoukkueessa tapahtui muutamia pelaaja vaihtoja ja myös päävalmentaja Kai Suikkanen vaihtoi yllättäin maisemia Venäjän suuntaan. Lähtevistä pelaajista tärkempiä oli puolustajat Lee Sweatt Vancouveriin ja Antti Halonen Timråhon. Hyökkäyspäästä menetys oli ykkösketjun sentteri Ilari Flippula, joka siirtyi ensiksi Helsingin Jokereihin ja sieltä hän jatkoi matkaa ison meren taakse veljensä seurakaveriksi Detroitiin. Tulleista pelaajista varmaan suurimmalla kohulla on Venetzuelassa syntynyt sentteri Mario Valery-Trabucco. Häntä kutsutaan Super-Marioksi.
kommentoi ( 924 näyttöä )   |   ( 3 / 801 )
Lauseita junareissusta 
13.heinäkuu 2010 - Yleistä, Urheilu
Ny hieman harmittaa, kun en ole kirjoitellu tänne pitkiin aikoihin mitään tekstiä. Täsä o ny tätä hiaman vapaa-aikaa, kun istun nyt junassa ja kirjoittelen tätä tekstiä (junakuulutus seuraavapaikka on Karjaa). Ite oo mitään järkevää ajatusta mistä kirjoittaisin, mut kirjoitan kuitenki ny jotain. Olin tosa yhen kaverin luona käymässä, mutta eihän täsä helteessä jaksa tehä mitään. Ei tää junassakaan istuminen ole ihmisiä varten, ku täsä lähkätyy kokoajan. Onha se kiva ku o ny kesä, mut tää helle o jo liikaa. Tälle viikolle o luvattu lisää lämpöä. Tuossa aamulla kattelin Iltasanomien -nettisivusto, jossa kerrottiin 50 faktaa helteestä. Kylmin heinäkuu on mitattu Oulussa vuonna 1928. Keskilämpötila oli 12,9 astetta. Kaikkien aikojen lämpöennätys tehtiin Turussa 9. heinäkuuta 1914, jolloin mittari nousi 35,9 asteeseen.

Ja muita faktoja löytyy IS: Tiesitkö tämän helteest? 50 faktaa! sivulta.

Tuli tuossa hiaman kuvattuaki, joten ehkä saadaan myöhemmin tälle sivustolle oma video tuosta matkasta, jonka olen tehnyt parin päivän sisällä.

MM jalkapalloilu 2010
Aattelin vielä tähän loppuun kirjoittaa oman mielipiteeni jalkapallon MM-kisoista, jotka pidettiin tänä vuonna Etelä-Afrikassa. Kisat alkoivat pienimuotoisilla yllätyksillä, mutta kohti loppua niin yllätykset alkoivat loppua. Loppupelin suurimpana yllätyksenä voidaan kuitenkin pitää sitä, että viisin kertainen maailman mestari Brasilia hävisi aika helpolla pelillä Hollannille. Hollanti pelasi itsensä JO kolmannen kerran finaaliin ja hävisi taas. Tämän vuoden maailman mestarijoukkue Espanja. Sillä joukkueella oli niin sanottu pakkovoitto mestaruus otettavana. Määrätty ikäpolvi nyt huippupelaaja iässä. Voitto oli helpotus Espanjalle. Noissa kisoissa todistettiin, että paras jalkapalloa pelataan Euroopassa, kun kolme ensimmäistä joukkuetta oli Euroopasta ja neljäs joukkue oli etelä-amerikasta Uruguay. "Vanhat hallitsijamaat" Uruguay ja Saksa joutuivat pelaamaan kisojen pronssiottelun. Jälleen oli piti englantilaisen jalkapallolegendan Gary Linekerin lausahdus: "Jalkapallo pelissä on 22 pelaajaa ja pelataan 90 minuuttia. Pelin päättyä ottelun voittajaksi julistetaan Saksa." Näin kävi pronssiottelussa, kun aivan lopussa peli oli vielä tasan ja Uruguayin pelaajat olivat "varmoja" jatkoajasta niin Saksa tuli teki sen ratkaisevan maalin normaalipeli ajalla.
kommentoi ( 923 näyttöä )   |   ( 3 / 839 )
Urheilun riemu osa II 
12.maaliskuu 2010 - Yleistä, Urheilu
Viime vuoden puolella arvioisin, että miten Mestiksen runkosarja muodostuu. Runkosarja oli värikäs kaukalossa ja myös kaukalon ulkopuolella. Vaaroja pelkäämätön joukkue Jyväskylästä D-Team johti sarjaa pitkään ennen kuin tuli nohkahdus tai väsymys. Kauden alussa hehkutettiin, että tämä kausi tulee olemaan Vaasan Sportin läpimurtokausi, mutta toisin kävi. Moneltakin osin Vaasalaisten kausi oli fiasko. Ensimmäiseksi voisi mainita, että joukkue on velkaantunuut pahasti ettei pystynyt maksamaan pelaajille palkkoja. Toiseksi yksi pelaaja säheltää baarissa ja saa virkavallan perään. Kolmanneksi muttei vähäisin joukkueen urheilutoimenjohtaja Juhani Tamminenon joutunut sairaslomalle. Tuo taisi olla joukkueelle viimeinen niitti.

Mestiksen runkosarjaranking 2009-2010 (lopulliset sijoitukset suluissa):
01. Jokipojat (KooKoo)
02. KooKoo (Jokipojat)
03. Jukurit (LeKi)
04. Hokki (Sport)
- - - -
05. TuTo (D-Team)
06. Sport (TuTo)
07. Kiekko-Vantaa (K-Vantaa)
08. D-Team (Jukurit)
- - - -
09. RoKi (Hokki)
10. LeKi (SaPKo)
- - - -
11. HeKi (HeKi)
12. SaPKo (RoKi)

kommentoi ( 959 näyttöä )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 897 )
Urheilun riemua 
17.syyskuu 2009 - Yleistä, Urheilu
Eipä täsä tullut pitkään aikaan kirjoitettua yhtään mitään blogiini. Joten aattelin, että sitä voisi taas kirjoittaa jotain älyvapaata tekstiä, kuten ennenkin. Aihetta en ole vielä keksinyt, mutta nyt kirjoitan sitä mitä tulee ensimmäisenä mieleeni ja mitä sormet naputtelee sen mun näppäimistä teidän luettavaksi. Onhan tota aikaa onkin täsä viimeisestä kirjoituksesta vierähtänyt, mutta kuitenkaan ei ole aikaa ollut kirjoittaa mitään tekstiä vaan tehdä kaikkea muuta.

Jääkiekkokausikin alkoi Suomessa
Tossa 10.9. alkoi SM-liiga kausi muutamilla pienillä "yllärillä" kuten toi, että Tepsi kävi hakemassa Hämeenlinnasta 2 pistettä. Lappeenrannasta nähtiin vielä suurempi yllätys, kun SaiPa yllätti todellisesti housut nilkoissa Oulun Kärpät numeroin 4-0. Luulen, että tästä kaudesta tulee mielenkiintoinen kaikinpuolin.
Mestis kausi alkoi pienellä varaslähdöllä Vaasassa Sport vastaan TuTo Turusta pelillä. Turkulaiset siinäki pääsi yllättämään, vaikka ottelun voittajasta ei pitänyt olla mitään epäselvää eli Sport...toisin kävin ja tulee käymään tämän kauden aikana useamminki Vaasalaisille, koska he potevat sitä mestaruuden krapulaa tämän kauden.

Tein vielä oman arvion, että millainen tulee olemaan runkosarjataulukko SM-liigassa ja Mestiksessä.

SM-Liiga 2009-10

01. KalPa
02. HPK
03. Blues
04. Kärpät
05. Pelicans
06. Jokerit
------------------
07. TPS
08. JYP
09. HIFK
10. Ilves
------------------
11. Tappara
12. Ässät
13. Lukko
14. SaiPa
Mestis 2009-10

01. Jokipojat
02. KooKoo
03. Jukurit
04. Hokki
------------------
05. TuTo
06. Sport
07. Kiekko-Vantaa
08. D Team
------------------
09. RoKi
10. LeKi
11. HeKi
12. SaPKo

Listat on tehty suurella tietämyksellä ja eikä missään tilanteessa olla kotiinpäin vedetty.


1 kommentti ( 923 näyttöä )   |   ( 3.1 / 880 )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Seuraava> >>