Lauseita junareissusta 
13.heinäkuu 2010 - Yleistä, Urheilu
Ny hieman harmittaa, kun en ole kirjoitellu tänne pitkiin aikoihin mitään tekstiä. Täsä o ny tätä hiaman vapaa-aikaa, kun istun nyt junassa ja kirjoittelen tätä tekstiä (junakuulutus seuraavapaikka on Karjaa). Ite oo mitään järkevää ajatusta mistä kirjoittaisin, mut kirjoitan kuitenki ny jotain. Olin tosa yhen kaverin luona käymässä, mutta eihän täsä helteessä jaksa tehä mitään. Ei tää junassakaan istuminen ole ihmisiä varten, ku täsä lähkätyy kokoajan. Onha se kiva ku o ny kesä, mut tää helle o jo liikaa. Tälle viikolle o luvattu lisää lämpöä. Tuossa aamulla kattelin Iltasanomien -nettisivusto, jossa kerrottiin 50 faktaa helteestä. Kylmin heinäkuu on mitattu Oulussa vuonna 1928. Keskilämpötila oli 12,9 astetta. Kaikkien aikojen lämpöennätys tehtiin Turussa 9. heinäkuuta 1914, jolloin mittari nousi 35,9 asteeseen.

Ja muita faktoja löytyy IS: Tiesitkö tämän helteest? 50 faktaa! sivulta.

Tuli tuossa hiaman kuvattuaki, joten ehkä saadaan myöhemmin tälle sivustolle oma video tuosta matkasta, jonka olen tehnyt parin päivän sisällä.

MM jalkapalloilu 2010
Aattelin vielä tähän loppuun kirjoittaa oman mielipiteeni jalkapallon MM-kisoista, jotka pidettiin tänä vuonna Etelä-Afrikassa. Kisat alkoivat pienimuotoisilla yllätyksillä, mutta kohti loppua niin yllätykset alkoivat loppua. Loppupelin suurimpana yllätyksenä voidaan kuitenkin pitää sitä, että viisin kertainen maailman mestari Brasilia hävisi aika helpolla pelillä Hollannille. Hollanti pelasi itsensä JO kolmannen kerran finaaliin ja hävisi taas. Tämän vuoden maailman mestarijoukkue Espanja. Sillä joukkueella oli niin sanottu pakkovoitto mestaruus otettavana. Määrätty ikäpolvi nyt huippupelaaja iässä. Voitto oli helpotus Espanjalle. Noissa kisoissa todistettiin, että paras jalkapalloa pelataan Euroopassa, kun kolme ensimmäistä joukkuetta oli Euroopasta ja neljäs joukkue oli etelä-amerikasta Uruguay. "Vanhat hallitsijamaat" Uruguay ja Saksa joutuivat pelaamaan kisojen pronssiottelun. Jälleen oli piti englantilaisen jalkapallolegendan Gary Linekerin lausahdus: "Jalkapallo pelissä on 22 pelaajaa ja pelataan 90 minuuttia. Pelin päättyä ottelun voittajaksi julistetaan Saksa." Näin kävi pronssiottelussa, kun aivan lopussa peli oli vielä tasan ja Uruguayin pelaajat olivat "varmoja" jatkoajasta niin Saksa tuli teki sen ratkaisevan maalin normaalipeli ajalla.

Kommentit 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi alla sijaitsevaan kenttään.

Korostus:


:) :v :( :o :I ;) [o