Lähtöinen 30. marraskuu 
24.marraskuu 2009 - Yleistä
30 marraskuuta 1939 syttyi Suomen ja Neuvostoliiton välillä sota, jota kutsutaan Talvisodaksi. Sota päättyi Moskovan rauhansopimukseen, jossa Suomi luovutti 13 prosenttia maa-alueistaan ja toiseksi suurimman kaupunkinsa, Viipurin, Neuvostoliitolle. Suurin osa tuosta 13 prosentista oli Karjala aluetta. Karjalassa asuneet suomalaiset joutuivat evakkoon omista kodeistaan sodan aikana.

Tästä päästäänkin aasinsillalla toiseen saman tapaiseen tapahtumaan tai ainakin siltä tuntuu, kun joutuu lähtemään omasta kodistaan. Vaikka yrittänyt kaikinkeinoin hoidata kotia jollakin tavoin. Uudesta asunnosta ei ole mitään hajuakaan. Tavaroita on elämän matkalla kertynyt jonkin verran, että niitä ei niin nopeasti tässä nyt pakkaa ja vielä on kaksi lemmikkikissaa Essi ja Nemo. Nemohan ei ole alkujaan mun vaan ex:ni kissa ja se vaan jäi mulle hoidettavaksi yli puolivuotta sitten. Siitä on tossa ajassa tullu perheenjäsen, vaikka onki vielä aika rasavilli iän takia. Olin täsä suunnitellut, että lähen tästä kämpästä sitten, ku saan määrätyt rahat määrätystä paikasta tililleni... mut lähtö tuliki nyt. Mitä tässä nyt mitään oikein kunnolla suunnitella, ku kaikki menee perseelleen...

Onhan täsä noit asuntoja kyselty kaikkialta, mutta AINA joku este. Joskus esteenä on ollut velkani - niitähän o jokaisella tai sitten että sulla kaksi kissaa... Muutamassa paikassa sanottu, että kirjoita tosta toi hakemus joka on voimassa seuraavat kolme kuukautta heillä....ei ny perkele mulla oo aikaa odottaa mitään kolmea kuukautta, ku täsä ny tarttis olla uuskämppä jo 1. joulukuuta.

"Eilen unessain näin joutsen, joka käski vuorille kulkemaan."


Olo itelläni on kuin evakkolaisella tai ainaki siltä tuntuu ny. En tästä lähtii enää vietä mitään nimipäiviä, kun tämä helvatun muutto tapahtuu. Tuon 30. marraskuun muistan vaan talvisodan alkamispäivänä. Kiitos meille urheille veteraaneille, jotka sodassa puolisti meidän pientä piskuista maatamme isolla kädellä ja keksellisyydellään suurta mahtavaa Neuvostoliittoa vastaan.

Kiitos vaan tästä vuodesta, kun en tiedä koska seuraavan kerran pystyy kirjoittamaan tänne blogiini tekstiä.

Kommentit 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi alla sijaitsevaan kenttään.

Korostus:


:) :v :( :o :I ;) [o