Berliinin MM-kisat  
19.elokuu 2009 - Urheilu
Kun kissa on poissa, hiiret hyppii pöydille.

Tuli tossa viime kertaisessa jutussa mainittua, että Berliinin MM-kisat ovat B-tasoiset kisat. No, tällä kertaa täytyy hieman perua sanoja ja sanoa, että kyllä nämäkin kisat jäävät historiaan. Muttei samalla tavalla, kuin Helsingin MM-kisat 2005. Kaikkihan muistavat sen "pienen" sademyräkän, joka muka yllätti kaikki toimitsijat....HAHAH.

Onhan se ikävää kun urheilija joutuu jättämään kaikista tärkeimmän kisan loukkaatumisen tai jonkun muun takia väliin. On tullut suuria ja hieman pienempiä yllätyksiä noissa kisoissa. Yhtenä yllätyksenä voidaan todellakin pitää miesten moukarinheiton karsinnassa töpeksinyt O-P. Karjalainen, joka jäi karsintaan. Samassa lajissa saatiin sitten finaalissa todellista shokkia, kun unkarilainen Krisztián Pars oli hallinnut tämän kauden tilastojen valossa moukarinheittoa, mutta jäi kisassa neljänneksi. Voittajaksi kruunattiin Olympiavoittaja Sloveniasta Primož Kozmus tuloksella 80.84.

Jälleen katkesi näissä kisoissa yksi "ennätys" suomalaisilta ja se on, että naisten keihäsfinaalissa ei nähty suomalaista kilpailijaa. Jokaisessa edellisissä kisoissa on ollut keihäsfinaalissa ainakin yksi suomalainen naisheittäjä. Tällä kertaa edes kokemuskaan auttanut yhtään Mikaela Inbergiä. Naisten keihäsfinaalissa nähtiin ensimmäisellä heitolla jo voitto heitto , jonka heitti Saksan kokenut heittäjä Steffi Nerius 37, heitolle tuli mittaa 67,30.

Kengännauha auki sija 8.
Kyllä meillä sitä epäonnea aina löytyy, vaikka kaikki pitäisi ottaa rennosti. 3000 m estejuoksija Jukka Keskitalopääsi just ja just finaaliin semifinaaleista. Finaaleissa jatkui tuo pienimuotoinen epäonni Jukalla, kun jo ensimmäisellä kierroksella hänellä aukesi toisesta kengästä nauha. Eipä tainut hänet paljonkaan haittaa tuo auennut kengännauha, kun sijoituksesi tuli 8. ja oli toiseksi paras eurooppalainen. Ylen haastattelussa Jukka tokaisi, että "On se nyt perkele, kun 28-vuotias poika ei osaa kengännauhoja sitoja. Kyllä minä ne kahdelle umpparille laitoin."


Bolt toiselta planeelta
Jamakalainen Usain Bolt räjäytti Berliinin yleisurheilun stadionilla todellisen pommin 100 metrin finaalissa, mutta tällä kertaa tuo pommi oli iloinenpommi. Hän juoksi aivan uskomattoman ajan 9.58, ku edellinen maailman ennätys oli hänen halussa ajalla 9.69.
Onko hän todellakin jamakailta vai jostain ulkoavaruudesta? Sitä me tässä saadaan vaan miettiä, kun katsellaan alla olevaa videota.


Uskomaton miesten 100 metrin finaalijuoksu.Kommentit 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi alla sijaitsevaan kenttään.

Korostus:


:) :v :( :o :I ;) [o